Barry Cowan
Bas
27-07-1972
Brunssum


Wat betreft muziek maken ben ik een laatbloeier, ben (te) laat begonnen, op m’n 25 ste. Helaas  laat want muziek maken en optreden is m’n grote passie.

 

Het begon toen m’n vader en m’n oom die in het verleden samen in een band hadden gezeten, opnieuw weer een band wilden  beginnen. Het werd de band Inspiration, de band was bijna compleet, behalve de bezetting voor de bas, daar werd ik voor gevraagd. Aangezien ik nog nooit een muziekinstrument  bespeeld had, ben ik basgitaar lessen gaan volgen. Bij Inspiration heb ik een jaar of 7 gezeten, daarna zijn we verhuisd van Hoofddorp naar het Zuiden van het land, uiteindelijk in het zonovergoten Brunssum uitgekomen.

 

Na een paar maanden geen muziek gemaakt te hebben, besloot ik weer een band te gaan zoeken en kwam uit bij de band Harry’s Game. Na ongeveer 2 jaar hierbij gespeeld te hebben viel de band uiteen, en besloten Julien , Bruno en ik een nieuwe doorstart te maken, en een nieuwe band te beginnen. De band Sweet Chili was een feit.

 

Na enige wisselingen van bezetting in de band, hebben we in de huidige bezetting  een groepje van goede muzikanten een gezellige clubje bij elkaar die een hoop lol hebben met elkaar.

 

Op bas gebied liggen m’n interesses heel divers, nl. Level 42, Het Goede Doel, Red Hot Chili Peppers, Toto,  Victor Wooten, oude Soul / Disco muziek.

009.JPG