Emile Delarue
Drums
11-09-2000
Spaubeek


Hallo Allemaal, mijn naam is Emile Delarue en ik ben 18 jaar oud.

 

Met muziek ben ik van kleins af aan opgegroeid, aangezien mijn vader en opa beide ook muzikant waren.

 

Ik weet nog goed dat toen ik thuis een nummer van Toto te horen kreeg, met daarop drummer Simon Phillips, ik helemaal verkocht was! Dat wilde ik ook!

 

Op mijn 8e ben ik begonnen met drumles, wat achteraf een groot drama bleek te zijn… Ik oefende niet en was niet gemotiveerd. Toen er rond mijn 12e herhaaldelijk gedreigd werd het drumstel te verkopen, bleek dit genoeg motivatie om de stokken toch maar weer op te pakken. Vanaf dit moment was ik vrijwel ieder vrij uur van de dag achter de ketels te vinden!

 

In mijn korte muzikale loopbaan heb ik al veel verschillende leuke dingen mee mogen maken. Zo ben ik meerdere malen gevraagd om bij verschillende bandjes uit te helpen, heb ik meegedaan aan een drumwedstrijd van Adams Drumworld (waar ik 3e ben geworden) en ben ik zelfs aangenomen aan het 1e jaar van het conservatorium!

 

Aangezien ik het zelf langzaamaan toch wel tijd vond worden om in een vaste band te gaan spelen, kwam ik uit bij Sweet Chili. Na op auditie te zijn geweest, kreeg ik al snel bericht dat ik mocht blijven!

 

Mijn muzikale voorbeelden zijn onder andere bands en drummers als: Simon Phillips, Dave Weckl, Jeff Porcaro, Vinnie Colaiuta, Toto, Los Lobotomys, Dirty Loops, Snarky Puppy en nog veel meer.

047.JPG