Léanne Vreuls
Zangeres
10-11-1995
Landgraaf


Mijn interesse voor muziek gaat veel verder terug dan dat ik me kan herinneren. Volgens mijn ouders begon ik muziek te maken zodra ik op de pianokruk kon klimmen. Ik speelde volgens hen liedjes na die ik had gehoord op de t.v. of radio. Zo lang als ik me kan herinneren is muziek daarom een deel van mijn leven. Ik ben op mijn negende begonnen met pianoles, en ben op mijn 17e in mijn eerste bandje begonnen als toetsenist.
 
Al snel hoorde de bandleden dat ik stiekem een tweede stem mee zong. Ze vroegen me om een lied te zingen, en vanaf dat moment werd ik de toetsenist en de zangeres van de band. Ik ben na 1 of 2 jaar gestopt bij die band, en ook gestopt met pianoles. Ik ben toen begonnen met zangles. Ik heb altijd een brede interesse gehad in verschillende soorten muziek. Ik ben geïnteresseerd in muziek die uit de jaren 60,70 en 80 komt. Ik ben toen op zoek gegaan naar een band met een breed repertoire. Toen vond ik Sweet chili!
 
Net zoals mijn brede interesse in muziek en mijn stem die allround is, laat ik me beïnvloeden en inspireren door veel verschillende artiesten zoals: Anouk, Adele, Tracy Bonham, Tina Turner, Ilse de Lange, Venice, First aid Kit, Simon and Garfunkel, Rolling Stones, AC/DC, CCR, Kinks, Pearl Jam en nog veel meer.
043.JPG