Micha Herben
Drums

Nuth


Mijn naam is Micha, aangenaam! Ik ben 26 jaar oud en woonachtig in Nuth.


Mijn ritmisch gekleurde leven kreeg ooit vorm door op jonge leeftijd een keer te gaan kijken bij de fanfare in Grijzegrubben (Nuth). Ik was er direct uit, ik zou gaan trommelen en drummen. Ze wilden mij eerst een blokfluitles aansmeren maar dat ging na 1 les dus flink mis, ik wilde die trommel!


Na flink wat oefening en ervaring op solistenconcoursen met een paar maal Nederlands kampioenschap tot gevolg, werd het tijd om mijn smaak en visie te verbreden. Er volgden meer verenigingen en drumbands en ik ontdekte waar ik goed in was. Ik ging op zoek naar drumleraren die mij het 'grooven' konden bijbrengen, de een lukte dat en de ander niet. Er volgden ongeveer 6 a 7 leraren waarvan ik al hun goede eigenschappen heb opgeslagen. Het was nu tijd voor iets anders.


Een leuke opstap was een popkoor uit Heerlen, waar ik met plezier nog uit help. Daaruit volgde een coverband die ik startte met de gitarist uit het popkoor. Nog enkele coverbands en ook een bigband kwamen aan bod. Ik behield ze niet allemaal, niet omdat ik ruzie kreeg maar omdat ik iets te hard groeide in mijn spel om er nog uitdaging in te kunnen vinden. Toch heb ik ervan genoten en ben ze heel dankbaar!


Op de dag van vandaag ben ik bezig mijn talent te behouden en te verbeteren. Marigold is de band die ik zelf behouden wil maar heb nog iets meer nodig. Het is daarom dat ik nu ook bij Sweet Chili mijn stijl en passie kom uitbreiden. Mijn auditie was voor mij zelf een grote verrassing, eens kijken waar we stranden met deze mooie band!