Vaak krijgen wij van diverse mensen dezelfde vragen als zij ons willen boeken. Met deze vragen in het achterhoofd is dit stuk geschreven. De onderstaande tekst beschrijft hoe een boeking en een optreden van Sweet Chili normaal gesproken verlopen. Mocht u toch andere wensen hebben,  dan is het meestal mogelijk om dit in overleg aan te passen.

Hoe weet ik of Sweet Chili de band is die ik wil boeken?

Twijfelt u nog of Sweet Chili de geschikte band is voor uw feest, bruiloft, café, etc.? Kom dan gerust eens luisteren.

Uiteraard is iedereen welkom op een openbaar optreden. Bij sommige besloten optredens kunnen wij ook regelen dat u een half uurtje mag komen kijken en luisteren. Voor een lijst van de optredens kunt u in onze agenda kijken.

Een andere mogelijkheid is om op afspraak onze repetitie te bezoeken. Wij repeteren vrijwel elke donderdagavond van 20:00 tot 23:00 in muziekkollektief Nox in Heerlen. Als wij weten dat u komt reserveren wij voor u een half uur waarin wij een aantal nummers zullen spelen. Uiteraard kunt u dan meteen ook uw vragen aan ons kwijt.

Op onze website hebben wij ook diverse informatie staan waarmee u een indruk van een optreden van Sweet Chili kunt krijgen:

  • Luister eens naar de demo.
  • Bekijk de foto’s van vorige optredens.
  • Lees in het gastenboek wat andere mensen van onze optredens vinden.

Plaatsen van een optie

Twijfelt u nog of u Sweet Chili wilt boeken maar wilt u wel alvast een datum vastleggen? Plaats dan een optie bij ons. Wij kunnen dan de betreffende datum een paar weken vrijhouden. Mocht iemand anders ons willen boeken op die datum, dan nemen wij eerst contact met u op.

Zaken die van te voren geregeld moeten worden

Sweet Chili kan een optreden geheel verzorgd aanbieden. Wij kunnen voor ruimtes tot 150 personen een eigen geluidsinstallatie meenemen. Optioneel kunnen wij ook nog licht meenemen. Als op uw locatie al een installatie aanwezig is, dan kunnen wij mogelijk over deze installatie spelen. Van te voren ontvangen wij dan graag de specificaties van deze installatie.

 

Voor grotere ruimtes zal een installatie gehuurd moeten worden. Dit kunnen wij verzorgen, of u huurt de installatie zelf (op basis van onze specificaties).

 

In onze pauzes  kunnen wij achtergrondmuziek draaien. Wij kunnen zelf voor muziek zorgen, of u kunt deze aanleveren op USB-stick. Bij het boeken dient u aan te geven of u wij de muziek tussen de sets door moeten verzorgen.

Voor het optreden

Sweet Chili is minimaal twee uur voor aanvang van het optreden aanwezig. Dit in verband met opbouwen en soundchecken.

Voor het  uitladen is het makkelijk als wij met de auto’s tot aan de ingang van de locatie kunnen rijden.  I.v.m. het slepen van de apparatuur spelen wij het liefste op de begane grond (tenzij een lift aanwezig is).  Als er toch trappen op weg naar het podium zijn, dan weten wij dit graag van te voren.

Tijdens het soundchecken wordt het geluid ingeregeld en worden een paar nummers gespeeld.  Mochten er tijdens het soundchecken al gasten in de zaal of in het gebouw zijn, houd er dan rekening mee dat wij het nodige volume zullen produceren.

Tijdens het optreden

Wij spelen het liefste op een stevig en niet glad podium. De ideale grootte hiervan is voor ons 8 x 4 meter.

Op een avond spelen wij normaal drie sets: 2 x 45 minuten en 1  x 60 minuten.  Wij hebben meer nummers in ons repertoire dan wij op een avond kunnen spelen. Aan de hand van onze lijst met repertoire kunt u zelf aangeven wat voor soort muziek u het liefste wil horen. Uiteraard kunt u ook aangeven als u specifieke nummers juist wel of niet wilt horen!

Na het optreden

Nadat wij de laatste set gespeeld hebben ruimen wij onze apparatuur weer op.  Dit betekent dan ook dat de achtergrondmuziek stopt. Wilt u na ons optreden nog muziek op het feest hebben, zorg er dan voor dat u zelf iets hebt geregeld.

Toch nog vragen?

Hebt u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Neem dan contact met ons op via een van de manieren zoals beschreven op onze contactpagina.

029.JPG